best video games

Conversations.


 

Om goed Frans te kunnen spreken, moet je veel oefenen. Hier kan je gesprekjes met uitspraak vinden, die je regelmatig tegen zal komen als je in Frankrijk komt.

Samen oefenen?

De spreekkaarten zijn gemaakt om samen met iemand anders te oefenen (bijvoorbeeld met een klasgenoot of met iemand uit je familie).
Om ze thuis goed te kunnen gebruiken, kun je ze het best eerst afdrukken! Druk zowel rol A als rol B af.
Als jij bijvoorbeeld eerst met rol A oefent, dan geef je rol B aan degene met wie je samen oefent. Aan het eind wissel je van rol. Op deze manier kun je jezelf ook heel makkelijk voor een toets laten overhoren.

Alleen oefenen

Je kunt de spreekkaarten ook in je eentje oefenen. De computer kan je helpen als je bijvoorbeeld niemand in de buurt hebt om mee te oefenen. Oefen eerst rol A. Weet je niet meer precies hoe je de Nederlandse zin in het Frans moet zeggen, houd de muis dan stil boven de zin. De Franse zin komt daardoor in beeld.

Voor de goede Franse uitspraak hoef je alleen maar op het knopje vóór de zin, of op de zin zelf te drukken.
De zin wordt dan in het Frans voor je uitgesproken. De computer is op die manier je gesprekspartner. Denk je dat je rol A goed genoeg beheerst, dan oefen je daarna met rol B.

De spelregels

De één speelt rol A, de ander speelt rol B.

Rol A begint en stelt in het Frans de eerste vraag die (onder rol A) op z'n spreekkaart staat.

Rol B controleert de Franse zin van rol A.
De goede Franse zin van degene met wie je oefent, staat in het grijze gedeelte, rechts op de spreekkaart. Dit is dus niet jouw tekst. Met deze tekst kun je degene die rol A speelt ook een beetje helpen: je hebt immers zijn/haar goede antwoord!
Nu moet degene die rol B speelt, in het Frans antwoorden.
Lukt dat niet, dan kan de ander helpen: de tekst staat immers rechts op de spreekkaart.
Rol A controleert de Franse zin van rol B.
Je kunt elkaar dus controleren en helpen, want je hebt elkaars antwoorden. Ken je de rol uit je hoofd, dan wissel je van rol.


 

Ga snel oefenen!